Καλώς ήρθατε στον ιστότοπό μας!

Τηλέφωνο

2310 273 891 6944881451

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00 Κατόπιν Ραντεβού

Υπηρεσίες Ενδοδοντίας

Στο οδοντιατρείο παρέχεται εξειδικευμένη αντιμετώπιση σε ενδοδοντικά περιστατικά με τη βοήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού έτσι ώστε να ολοκληρώνεται η ενδοδοντική θεραπεία με έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ανώδυνα και με το βέλτιστο κάθε φορά αποτέλεσμα, με σκοπό τη διατήρηση του φυσικού δοντιού στη στοματική κοιλότητα. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

01

Αρχική ενδοδοντική θεραπεία σε δόντια με πόνο και φλεγμονή του πολφού του δοντιού (απονεύρωση).

02.

Ενδοδοντική θεραπεία σε δόντια που έχει νεκρωθεί ο πολφός τους και έχουν προκαλέσει πόνο στην ψηλάφηση, μάσηση, επίκρουση ή ακόμα και πρήξιμο (οίδημα) τόσο εντός της στοματικής κοιλότητας όσο και εκτός (απόστημα) καθώς και σε δόντια με περιακρορριζικό κοκκίωμα ή κύστη.

03.

Αντιμετώπιση δοντιών με πολύπλοκη ανατομία που απαιτούν ειδική διαχείριση.

04.

Επανάληψη παλαιών ενδοδοντικών θεραπειών που έχουν αποτύχει.

05.

Αντιμετώπιση ειδικών περιστατικών όπως θραύσεις μικροεργαλείων, διατρήσεις, κλειστοί (ενασβεστιωμένοι) ριζικοί σωλήνες, απορροφήσεις ρίζας και αδιάπλαστες ρίζες δοντιών.

06.

Λεύκανση ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών.

07.

Αντιμετώπιση τραυματισμένων δοντιών.

08.

Ενδοδοντική θεραπεία σε νεογιλά (παιδικά) δόντια.

09.

Αναγεννητική ενδοδοντία.

DONTI

Στο βίντεο που παρατίθεται παρακάτω της European Society of Endodontology και του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ενδοδοντολογικές υπηρεσίες που παρέχονται συχνότερα:

Από τη μέση τη μύλης του δοντιού (στο τμήμα του δοντιού που φαίνεται στη στοματική κοιλότητα) μέχρι το τέλος της ρίζας (ριζικός σωλήνας) βρίσκεται η κοιλότητα του πολφού. Ο οδοντικός πολφός αποτελείται από αγγεία, νεύρα και κύτταρα.

Στο τέλος του ριζικού σωλήνα βρίσκεται ένα μικρό άνοιγμα, το ακρορριζικό τρήμα με το οποίο η πολφική κοιλότητα επικοινωνεί με την περιοχή του οστού που περιβάλλει τη ρίζα (περιακρορριζική περιοχή). Ο πολφός μπορεί να εκτεθεί στο στοματικό περιβάλλον από τερηδόνα ή τραύμα και να προκληθεί φλεγμονή που μπορεί να καταλήξει σε πολύ έντονο πόνο (είτε μέσω θερμικών ερεθισμάτων, είτε στο γλυκό, είτε αυτόματο που δεν ελέγχεται με αναλγητικά χάπια). Η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση του πολφού και τα τοξικά προϊόντα της νέκρωσης (μικρόβια κτλ.) με τη σειρά τους μπορούν να επεκταθούν στην περιακρορριζική περιοχή προκαλώντας περισσότερο πόνο, οίδημα (πρήξιμο) καθώς και περιακρορριζικές παθήσεις όπως το κοκκίωμα και η ακρορριζική κύστη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχει προκληθεί μη αναστρέψιμη φλεγμονή του πολφού ή/και των περιακρορριζικών ιστών και η αντιμετώπιση είναι η ενδοδοντική θεραπεία. Ενδοδοντική θεραπεία είναι η αφαίρεση του περιεχομένου της πολφικής κοιλότητας, η απολύμανση της και η διαμόρφωση του σχήματος του ριζικού σωλήνα ώστε να ακολουθήσει ερμητική έμφραξή του με κάποιο βιοσυμβατό υλικό.

Αρχικά, γίνεται στη μύλη του δοντιού κοιλότητα διάνοιξης ικανή να επιτρέπει την αβίαστη δίοδο των μικροεργαλείων μέχρι το άκρο του ριζικού σωλήνα

Στη συνέχεια, υπό απομόνωση, με αλληλουχία χειροκίνητων και μηχανοκίνητων μικροεργαλείων και σύγχρονους άφθονους διακλυσμούς με ειδικά διαλύματα, απομακρύνεται από τον ριζικό σωλήνα το περιεχόμενό του

Ταυτόχρονα, διαμορφώνεται ο ριζικός σωλήνας ώστε να δεχθεί την τελική του έμφραξη με ένα βιολογικά συμβατό υλικό

Τέλος, ακολουθεί έμφραξη των ριζικών σωλήνων, ενώ η κοιλότητα διάνοιξης εμφράσσεται αρχικά με προσωρινό και στη συνέχεια με μόνιμο υλικό σε 7 – 10 ημέρες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας με τον οδοντίατρο. Επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες μας!